IKR SOLAR Power Kft.

FAO terményszárítók

Kukorica szárításban fejlesztett, a hazai körülményekhez hasonló időjárási és termelési környezetben gyártott francia szárító.

A széles típusválaszték (7,5-100 t/h) lehetővé teszi a leginkább megfelelő méret kiválasztását. Energetikai, környezetvédelmi szempontból a legmagasabb igényeket és felhasználói elvárásokat is kielégíti. Automatikus vezérlése biztosítja maximális teljesítmény mellett is a hősérülés mentes szárítást és garantálja a legnagyobb biztonságot.

Ingyenes helyszíni felmérés alapján elrendezési javaslatot, árajánlatot adunk a technológiára (szárító teljes technológiával, akár síktárolóval vagy silóval) és a komplett kivitelezésre.

A nagy múltra visszatekintő, több mint 1.000 db működő szárítóval bizonyító francia FAO technológia 2007 óta van jelen Magyarországon. Mára több mint 20 telepen működik ilyen berendezés.

A hővisszaforgatásos, energiatakarékos, (3,74-3,8 MJ/kg víz elvonás) teljes felületén hőszigetelt, tartályos, vagy vezetékes gázzal is üzemeltethető toronyszárítók 7,5-100 t/ kapacitás között készülnek.

Kezelése rendkívül egyszerű, az előre fajtánként gyárilag beprogramozott automatikus vezérlés, a helyi viszonyoknak és fajtának megfelelően egyszerűen változtatható, az később ismét beállítható. Az érintő képernyős kezelő panel jól áttekinthető, informatív és egyszerű felépítésű, magyar nyelven szerkesztett. Beépített memóriájából később is információk nyerhetők, de lehetőség van közvetlen számítógépes kapcsolatra is a telep ellenőrzése érdekében.

Fejlett vezérlése lehetővé teszi, hogy a termény +/- 5%-os nedvesség eltérése esetén is külső beavatkozás nélkül tartsa az eredetileg beállított kilépő magnedvességet. Ugyancsak a vezérlésnek köszönhető, hogy felforrósodó góc esetén a rendszer nemcsak jelez, de a begyulladást megelőző lépéseket is megteszi. A beépített ventilátorok alacsony zajszintje, illetve a teljes hőszigetelt burkolatnak köszönhetően a zajterhelése minimális. Az ürítéskor bezáródó ventilátor zsaluk miatt, nem számít pontforrásnak, így időszakos környezetvédelmi ellenőrzés sem szükséges a torony esetében.

A szárító értékesítés mellett vállaljuk teljes telepek technológiai szállítását és kivitelezését, bele értve a siló és síktároló beruházásokat is. Régi szárítók felújításában, statikai és környezetvédelmi vizsgálatában is segítséget tudunk nyújtani.

Kérjen ajánlatot: